Back to basic!

Back to basic, det ursprungliga. Vår strävan är att vi ska träna med rörelser vi ursprungligen är skapta att utföra och på så sätt ge våra kroppar bästa skydd mot vardagliga belastningar.

Vem tränar här?

De allra flesta kan få ut något av att träna hos oss. Det är självklart lättare med full rörlighet i höft och axlar men vem har sagt att träningen ska vara lätt? Vi tränar för att bli starkare, rörligare och mer uthålliga. Du behöver alltså inte vara en färdig produkt för att passa in här. Kom som du är så hjälper vi dig igång! Sedan behöver du ha vilja, engagemang och en gnutta tålamod.

Boka pass eller träna på egen hand.

Vi erbjuder både pass och fri träning övrig tid.
Passen pågår i ca 45 min och är ständigt varierande för att inte bli enformiga. Effektiv träning under kort tid, anpassat för alla och kräver ingen regelbundenhet, även fast det rekommenderas.

Två gym i ett.

Vi kan erbjuda ett exklusivt träningskort som ger dig möjlighet att nyttja två helt olika gym för en ökad variation. Kortet heter Kombi (395kr/mån eller 4 550kr/år) och ger dig dels tillgång till fri träning i boxen, dels möjlighet att träna traditionell styrketräning på Munktell Träning & Hälsa.

Träningsmetodik

Människans rörelsemönster grundar sig på sju grundrörelser som varit nödvändiga för vår utveckling. De är knäböj, böja framåt, utfall, press, drag, rotation och steg. Även om vår livsstil skiljer sig från urtidsmänniskan är dessa sju rörelsemönster fortfarande grundläggande för att vi ska kunna utföra vardagsrörelser och hålla oss skadefria. 

Tyvärr har vår moderna livsstil hindrat oss från att röra oss på rätt sätt. Vi sitter för mycket, vi går för lite, lyfter för sällan. Resultatet är understimulerade kroppar. Muskler som inte stimuleras tenderar att drar ihop sig och blir korta och vi får ont. En gång i tiden hade vi aldrig överlevt om vi inte snabbt och effektivt kunde utföra dessa grundrörelser.

I träningsboxen stimuleras alla delar till att bli en stark funktionell enhet. Vi ska kunna använda vår kropp som ett verktyg. Med duktig instruktör på plats hjälper vi dig att hitta tillbaka till urtidsmänniskans sju rörelsemönster. Vår strävan är att vi ska träna med rörelser vi ursprungligen är skapta att utföra och på så sätt ge våra kroppar bästa skydd mot tuffa belastningar.

Träningsmetodiken är inspirerad av CrossFit med fokus på funktionell styrka. 

Lite Historia

Det började på en vind, fortsatte till ett garage och nu finns vi i helt nya lokaler på Munktell Träning & Hälsa. Det är så historien ser ut i korthet. Vi ville träna funktionell träning helt utan maskiner. Funktionell träning är i grund och botten ett sätt att träna vilket gynnar vårt fysiologiska rörelsemönster och ger, med rätt metoder,  en allsidigt stark och rörlig kropp och minskar skaderisken drastiskt.

Några år ytterligare har gått sedan starten och resan fortsätter. I ny lokal, med fler redskap och med lång erfarenhet av styrketräning tar vi oss vidare i utvecklingen. Med mer variation, högre intensitet och tyngre vikter har vi höjt ribban och siktar på en träningsform som inte begränsar oss i vår utveckling utan snarare motiverar oss att prestera mer.

Galleri

Öppettider

Måndag till söndag 05 – 23

info@munktell-traninghalsa.se
016-13 59 90

Bemannade Öppettider

MÅN

09.00 – 17.30

TIS

09.00 – 17.30

ONS

09.00 – 17.30

TOR

09.00 – 17.30

FRE

09.00 – 16.00

LÖ/SÖ

*

*

*

*

*